Hogy tervezzük meg udvarunkat, kertünket?

Hogy tervezzük meg udvarunkat, kertünket?A kert megtervezése, a kertészet mindenki számára elérhető lehetőség. Ma már, nagyrészt az internetnek köszönhetően, nem csak profi kertépítők tudnak kialakítani egy teljes rendszert, hanem hobbiból is színvonalas kerteket tudunk kialakítani. Cikkünkben ehhez fogunk segítséget nyújtani.

Széles utak

Az egyik legfontosabb dolog, amit sokan elfelejtenek, hogy a kerthez, udvarhoz hozzátartozik az út megfelelő kialakítása is. Figyelni kell arra, hogy a közlekedésre kialakított helyek elég szélesek is legyenek ahhoz, hogy közlekedni lehessen rajtuk.

Hely a növények fejlődéséhez

Nem szabad úgy kialakítani a növényzetet, hogy mindent betelepítünk velük, mivel ilyen esetekben nem marad helyük növekedni, terjeszkedni. Nem kötelező minden növény mellett helyeket kihagyni, általában annak függvényében kell ezt meghatározni, hogy milyen növényekről beszélünk.

Magasságok szem előtt tartása

A magasabb növények, építmények kerüljenek a háttérbe, a kisebb növények pedig az utak mellé. Ez biztosítja azt, hogy nem lesz zsúfolt az elkészített terület.

Füves terület fontossága

Nem kötelező minden egyes négyzetmétert beépíteni, hagyhatunk olyan helyeket, ahol csak fű van vetve. Ez nem csak aktivitások szempontjából lehet előnyös, hanem esztétikus is.

Termések

Ne csak a növényekre figyeljünk oda, hanem azok terméseire is. Természetesen általában maguktól a növényektől, a virágaiktól lesz esztétikus egy kert, azonban sok esetben a termések is sokat hozzátehetnek a kert összképéhez, valamint egyes termések kiválóan alkalmasak emberi fogyasztásra is.

Cimke: