Szigetvári látnivalók, rendezvények

Szigetvári látnivalók, rendezvényekA Baranya megyei Szigetvár hazánk egyik híres, történelmi városa, köszönhetően az 1566-os hősi, törökök ellene helytállásnak. A város legtöbb látnivalója, rendezvénye is e köré a csata köré épült, szerveződik.

Szigetvári vár

A vár alapjait a XIV. század végén kezdték el lerakni. Jelenlegi formáját az ostromok utáni felújítások során, a XIX. század végére érte el. A várban található Szulejmán szultán dzsámija, a vármúzeum, Zrínyi Miklós lovas szobra, valamint Istvánffy Miklós mellszobra. A vár látogatható, megtekinthető nyáron mindennap, télen pedig hétfő kivételével a hét minden napján.

Török-ház

A Török ház, a XVI. században épült. A hódoltság egyetlen épen maradt lakóháza Magyarországon. Téglalap alapú, jellegzetes török téglákból épült 2 szintes épület. 80 négyzetméter alapterületű, kolostor boltozattal rendelkezik.

Magyar-Török Barátság Park

A Magyar-Török Barátság Park 1994-ben a Török Köztársaság kezdeményezésére és anyagi támogatásával jött létre, I. (Nagy) Szulejmán szultán születésének 500. évfordulóján. A parkban lévő Szulejmán szoborral megegyező szobor található Szigetvár törökországi testvérvárosában, Szulejmán születési helyén, Trabzonban.

Szigetvári Gyógyfürdő

Szigetvár egyik legnagyobb vonzereje – történelmi múltja és kulturális öröksége mellett – a kiváló minőségű gyógyvíz. A város szívében elhelyezkedő impozáns létesítmény több egymást kiegészítő egységből áll

Zrínyi Emlékünnepség

Az 1566-os csatának állít emléket az 1833 óta minden évben megrendezésre kerülő, több napos szigetvári Zrínyi Emlékünnepség. A hagyományőrzők az 1566-os ostrom leghíresebb jelenetének, a kitörésnek állítanak emléket történelmileg hiteles rekonstrukciójukkal.