A Gerard lemez tetők előnyei

A Gerard lemez tetők rengeteg előnnyel rendelkeznek a hagyományos tetőkhöz képest. Cikkünkben ezeket az előnyöket fogjuk részletesen bemutatni.

A Gerad lemez az egyik legjobb megoldás arra, hogy házunk értékét megnöveljük egy kisebb beruházásnak köszönhetően. Emellett természetesen számos gyakorlati előnnyel is rendelkezik az ilyen technológiával kialakított tető:

  • A Gerard lemez tetők előnyeiKis súly: A lemez jelentősen kisebb súllyal rendelkezik, mint a beton- vagy égetett agyagcserepek. Ennek köszönhetően akár a jelenlegi tetőre is felrakható a Gerard lemez. A kis súlynak köszönhetően nem igényel olyan nagy teherbírású tetőszerkezetet, mint a cserépfedés, ami nem csak rövidebb munkálatokat jelent, hanem kevesebb költséget is.
  • Hosszantartó: A lemez tetők általában 5-50 éves garanciával készülnek, ami gyakorlatban azt jelenti, hogy az 50 év alatt sem fog változni a lemez állaga, minősége.
  • Vízhatlan: Az agyagcserepek vizet vesznek fel, aminek köszönhetően megnövekedik súlyuk. A lemez tetőknél ilyen probléma nincs, mivel a fém nem vesz fel vizet. Emiatt nem csak a súlya állandó, hanem megszabadulunk az átázástól is.
  • Tűzálló: A fém nem engedi, hogy a tűz továbbterjedjen, valamint nem is tud meggyulladni, ennek köszönhetően tökéletes megoldás, ha esetleg tűz ütne ki házunkban.
  • Hangszigetelő: A fémen keresztül sokkal kevésbé hatol át a hang, mint egyéb anyagokon. Ennek köszönhetően nem kell az esőcseppeket hallgatnunk a szobában, ha kint vihar van.
  • Szép: Nem gyakorlati előny, de nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a rengeteg választási lehetőségnek köszönhetően olyan lemezt választhatunk, amilyen illeszkedik házunkhoz vagy az elképzeléseinkhez.