Otthoni szépségápolási megoldások

Otthoni szépségápolási megoldásokA szépségápolás ma már a mindennapok elengedhetetlen része, nem véletlenül nyílnak sorra a különböző szépségápolási webáruházak, boltok. Nem csak nők, hanem férfiak is egyre többen használják a különböző szépségápolási termékeket, trükköket arra, hogy szebbé varázsolják magukat.

A legjobb, amit tenni lehet, és még csak be sem kell szerezni hozzá semmit, az a megfelelő mennyiségű alvás.

Amire még szükség van a szép, természetes bőrre, az a hidratálás. Ehhez szükség lesz megfelelő mennyiségű víz fogyasztására. Egy felnőtt embernél ez minimum két liter vizet jelent naponta. A legjobb, ha nem minden folyadékot számolsz ebbe bele, hanem csak a víz-, ásványvízfogyasztást.

A bőr nyugtatásához citrusfélék fogyasztására van szükség. Ezek magas C-vitamin tartalmuk miatt fertőtlenítik, fiatalon tartják a bőrt. Ide tartozik pl. a citrom és a narancs is, melyek könnyedén beszerezhetők.

A bőr selymessé tételéhez banánra lesz szükségünk. A banánból készített pakolás segítségével megközelíthetjük azt az eredményt, amit a legjobb krémek biztosítanak, és nem is kell nagy összegeket elköltenünk egy-egy pakolásra.

Gyakori probléma, főleg a hideg, téli időszakban, hogy a kézfejek, ahol vékony a bőr, kiszáradnak. Ezt uborkával lehet orvosolni. Az uborkából készített pakolás fél órán át történő alkalmazása csodákat tud művelni a kézfejekkel.