Mi az a szintetikus kannabinoid?

Mi az a szintetikus kannabinoid?Sokan keresik a bódulatot okozó készítményeket, melyeket között megkülönböztethetünk természetes és szintetikus változatokat. A természetes, ahogy a neve is mutatja, természetesen fellelhető, termesztett növényekből, anyagokból van előállítva, a szintetikus készítményeket viszont kizárólag laboratóriumi körülmények között, mesterségesen készülnek.

A szintetikus kannabinoidokat kutatási célokra fejlesztették ki, a cél nem az volt, hogy emberi fogyasztásra alkalmas kannabinoidot fejlesszenek ki, hanem, hogy vizsgálni tudják a viselkedését, hatásait. Rengeteg különböző szintetikus kannabinoid létezik, a hatásuk is nagyon sokféle, vannak, melyek nem veszélyesek az egészségre, de olyanok is léteznek, melyek nagyon károsak.

Ennek ellenére nagyon népszerű a szintetikus kannabinoid, hiába veszélyesebbek, kiszámíthatatlanabbak, mint a természetes kannabinoidok, ugyanis van egy kedvező tulajdonságuk, hogy jóval olcsóbbak, mint a természetes kannabinoidok.

Vannak olyan szintetikus kannabinoidok, melyek tartalmaznak THC-t, a kender növény bódulatot okozó természetes összetevőjét, átalakított formában. Ez a fajta megközelítés sok helyen legálisnak is számít, sőt, akár gyógykészítményként is alkalmazhatják. A legtöbb készítmény azonban teljesen szintetikus. Sőt, gyakran a helyzet még ennél is rosszabb, és nem is hozzáértők készítik őket hivatalos laboratóriumban, hanem emberek állítják elő azzal a céllal, hogy illegálisan árusítsák.