Miért a közhiteles cégkivonat a legjobb?

Miért a közhiteles cégkivonat a legjobb?A cégkivonat ma már hozzátartozik a vállalkozások mindennapjaihoz, a legtöbb céges ügyintézés esetén szükség van cégkivonat bemutatására, mellékelésére. Nem mindegy azonban, hogy milyen cégkivonatot mellékelünk.

A felhasználás helye általában előírja, hogy milyen szintű hitelesítésre van szükség. Az első szintet a hiteles cégkivonat jelenti. A hiteles cégkivonat érkezhet elektronikus formában és papír alapon is, és általában megfelel az ügyintézések esetén.

A következő, legmagasabb szintet a közhiteles cégkivonat jelenti. A közhiteles cégkivonat nyomtatott formátumú, Cégbíróság általi pecséttel ellátott dokumentum. Általában pályázati és banki ügyintézéshez szükséges. Mivel papír alapon érkezik a közhiteles cégkivonat, így nem kapjuk meg azonnal az igényléskor, hanem általában a következő munkanapon érkezik meg, elsőbbségi küldeményként. Ennek ellenére, ha biztosra akarunk menni, a közhiteles cégkivonatot válasszuk.

A közhiteles cégkivonatot, mivel magasabb hitelesítéssel rendelkezik, mint a hiteles változat, így, ha nem vagy biztos abban, hogy milyen szintű hitelesítésre van szükséged, a közhiteles cégkivonattal biztosra lehet menni.

A közhiteles cégkivonatnak egy hátránya van, hogy mivel fizikai dokumentumról van szó, így elektronikus ügyintézéshez nem lehet felhasználni.