Kötelező funkciók webshop készítésekor

Cikkünkben néhány webshop készítés tippet mutatunk be, melyekkel elősegítheted a felhasználói élményt, növelheted eladásaidat.

Kötelező funkciók webshop készítésekor

Cselekvésre ösztönző gombok

Az első, és legfontosabb dolog, hogy minden egyes lapon fel kell tüntetni azokat a gombokat, amelyek azt a cselekvést segítik elő, amit el szeretnél érni honlapoddal. Ilyenek lehetnek az eladás (pl a "megvásárolom" vagy a "kosárba teszem" gombok), az információ szerzése (pl. termékek, szolgáltatások).

Akciók

Az egyik legfontosabb dolog, amit a vásárlók szeretnek, az akciók bármilyen formája. Olyan vásárlókat lehet akciókkal megfogni, akiket kevésbé érdekelnek termékeid, viszont, ha látják a tömeges akciót, könnyebben végignézik ajánlataidat. Ez természetesen nem csak az akciós termékekre alkalmazható, hanem ajánlhatsz pl. ingyenes szállítást egy bizonyos időszakra.

Könnyen használható kosár

A kosár kialakítása az egyik legfontosabb része a vásárlási folyamatnak. Egyszerűnek, könnyen kezelhetőnek kell lennie, de mégis tartalmaznia kell minden információt, amire a vásárlónak szüksége lehet. Ha nem megfelelően van kialakítva, és nem látják át a vásárlók, vagy csak túl hosszúnak találják, rendelés nélkül tovább állhatnak. Minimálisra kell csökkenteni az űrlapokat, minél kevesebb adatot követelünk, annál gyorsabb a rendelési folyamat. Emelett módosíthatóvá kell tenni a kosár tartalmát, hogy ne kelljen visszalépni, ha valamiből kevesebbet/többet szeretnének vásárolni.