Londoni szállások: mire figyelj?

Ha megvan a szállás Londonban, amit ki szeretnél bérelni, akkor a következő lépés, hogy személyesen meglátogasd a helyet, és felmérd a valódi körülményeket (hogy igaz-e az, amit interneten hirdetnek). Cikkünkben azt fogjuk bemutatni, hogy vegyél jobban szemügyre, hogy később ne legyenek problémáid belőle.

Londoni szállások: mire figyelj?

  • Fűtés és meleg víz: A fűtés használatához a főbérlőnek segítséget kell nyújtania. Nézd meg, hogy működik-e a fűtés, folyik-e meleg víz a csapból. Előfordulhat, hogy ez a kettő külön rendszeren van, így mindig ellenőrizd mindkettőt. Nézd meg az ablakokat, zárnak-e rendesen, mennyire hőszigetelt a lakás, mert ennek a fűtés szempontjából később jelentősége lesz.
  • Elektromosság: Keresd meg és ellenőrizd le a főkapcsolót, hogy könnyen hozzáférhető és kapcsolható legyen, mert erre szükség lehet vészhelyzet esetén.
  • Bútorok, eszközök: Vedd figyelembe, hogy ha nincs felszerelve a lakás olayn dolgokkal, amire biztosan szükséged lesz, akkor az számodra lesz plusz kiadás, amivel a bérleti díjon felül még számolnod kell.
  • Lakás állapota: Általánosságban vizsgáld meg, hogy a lakás (falak, tető, mennyezet, ajtók, ablakok) milyen állapotban van, kell-e rá költened, takaríttatni kell-e, egyáltalán emberi tartózkodásra alkalmas-e (pl. penész található-e).