A falusi turizmus

A falusi turizmusA falusi turizmus olyan pihenést, kikapcsolódást jelent, amikor az emberek nem a városokat, kiemelt üdülőhelyeket keresik, hanem azokat a kisebb településeket, ahol az emberektől, gyakran a modern világtól elbújva élvezhetik szabadidejüket. A falusi turizmus általában a természetről szól, arról, emiatt nagyon fontos, hogy a falusi turizmusra berendezkedett szállások festői környezetben, természetes környéket helyezkedjenek el. Egy város eldugott utcájában hiába próbálsz meg falusi turizmusra hajazó szállást üzemeltetni, sok sikerélményben nem lesz részed. Az olyan szállások, mint pl. a bükkszenterzsébeti Judit Vendégház azonban a vidék minden szépségét be tudják mutatni.

A falusi turizmus elsősorban a szállást jelenti az emberek számára, ami olyan kialakítást, eszközöket szokott jelenteni, melyek a régi időkben a falusi házakban megtalálhatók voltak. Ilyenek lehetnek a régi építésű házak, vagy esetleg olyan új házak is, melyeket kifejezetten a régi időknek megfelelően építettek fel turizmus céljából.

Sokak számára a falusi turizmushoz hozzátartoznak az ételek is, népszerű a helyi ízvilág, a különlegességek, valamint a természetben, helyben megtermelt gyümölcsök, zöldségek fogyasztása is.

Gyakran a falusi turizmushoz a helyi, vidéki nevezetességet, látnivalók, természeti kincsek felkeresése, megtekintése is társul.