Rengeteg emberen segítenek a különböző alapítványok

A társadalmi szerepvállalás részeként számos alapítvány működik a világon és hazánkban is. Ezek az alapítványok nemes célokat tűznek ki általában maguk előtt, melyek általában az emberek, a rászorulók megsegítését jelentik.

A hazai alapítványok nagy része adományokból tartja fenn magát, és ezekből az adományokból segít az embereknek is. Egy ilyen alapítvány a Csillagom Alapítvány, amely fogyatékkal élő személyek és családjaik segítésével foglalkozik. Honlapjukon lehetőség van adományozásra, melyből családok lakhatási problémájának megoldásához nyújtanak segítséget, üdültetésre, táboroztatásra fordítanak összegeket.

Ezek az alapítványok általában nonprofit módon működnek, tehát céljuk nem a pénzszerzés, profitszerzés, hanem a segítségnyújtás. Mivel egyre többen látják meg a lehetőséget a segítségnyújtásban, így egyre több embernek is tudnak segíteni ezek az alapítványok.

Nem csak a segítségnyújtás azonban az ilyen alapítványok előnye, hanem az is, hogy rengeteg embert tudnak bevonni a jótékonykodásba, a segítségnyújtásba. Ezek az emberek aztán hasznosabb tagjai lesznek a társadalomnak, sokkal segítőkészebbek, empatikusabbak lesznek életük során.