Lézeres szemműtét választása

Lézeres szemműtét választásaA lézeres látásjavítás egyre több ember számára jelent kiváló alternatívát a szemüveggel, kontaktlencsével szemben. Sokak számára azonban nehézséget jelent a választás mind az egyes kezelések, mind a látásjavító kezelést végző klinikák között. Szerencsére ma már rengeteg segítség található az interneten, ilyen pl. a lézeres szemműtét választást segítő honlap is, ahol több szempontból is megvizsgálják ezt a kérdést.

Az első szempont a lehetséges kezeléstípusok bemutatása. Általában a PRK, a Lasik, a Femto és a Visumax kezelések azok, melyek közül választani lehet. PRK kezelésből van több típus is, az ún. fapados PRK, a személyre szabott PRK és a legújabb típus, a No-Touch PRK is választható. A Lasik kezelést nem mindegyik klinika végzi, ugyanis jelentős szövődményei lehetnek, így mindenképpen érdemes utánanézni tüzetesen, ha Lasik kezelésen gondolkodsz. A Femto már kétlézeres eljárás, jelentősen kényelmesebb, és rövidebb felépüléssel is jár, mint a PRK és a Lasik. A legújabb kezeléstípus a Visumax, amely szintén kétlézeres eljárás, de a Femtonál is kíméletesebb.

A további szempontok olyanok, melyeket csak közvetve lehet megismerni, azonban érdemes odafigyelni rájuk. Az egyik ilyen a klinikáknál használt lézer kora, minősége, kategóriája, a másik pedig a klinika tulajdonosi viszonyai. A lézer kora azért fontos, mert a modernebb lézerekkel természetesen jobb eredményeket lehet elérni, mint a régi készülékekkel. A tulajdonosi viszonyoknál pedig azt a klinikát ajánlatos választani, ahol a kezeléseket nem a tulajdonosok, hanem független orvosok végzik.