A villamossági kábelek otthonunkban

A villamossági kábelek otthonunkbanHa modern otthont szeretnél, akkor az rengeteg kábellel, kábelezéssel fog járni, ugyanis a számtalan elektromos eszközhöz a ház minden szegletébe el kell tudni juttatni az áramot. Sokan a munka mennyisége miatt a kábelezést saját maguk szeretnék megoldni, hogy faragni tudjanak a költségeken. Ehhez rengeteg vésésre és a kábelek elvezetésére lesz szükség. Ha nem akarsz vésni, a falakon faragni emiatt, akkor kábelcsatornában is lehet vinni a vezetékeket.

A kábeleket vízszintesen és függőlegesen szokás vezetni, és fordulás esetén is a derékszöget kell tartani. A kábelezés a falak alján vagy tetején szokott történni. Arra kell ügyelni, hogy mind a padlótól, mind a mennyezettől minimum 30 cm távolságot tartsunk.

Fürdőszoba esetén óvatosabban kell eljárni, ugyanis a víz és az áram találkozásából komoly problémák, balesetek lehetnek. Emiatt fürdőszobában a mennyezetnél, a falak felső részén kell a kábeleket elvezetni.

A fenti szabályok csak a kábelezésre vonatkoznak, és nem is tartalmaznak minden tudnivalót. A vezetékek összekötéséhez mindenképpen szükség lesz szakképzett villanyszerlőre. Emiatt, ha egy mód van rá, érdemes a teljes folyamatot hozzáértőre, villanyszerelőre bízni, ugyanis csak ez biztosítja, hogy minden az előírásoknak megfelelően fog elkészülni.