A mosószerek típusai

A mosószerek típusaiA különböző mosószerek közötti választás sokak számára fejtörést okoz, ugyanis első ránézésre nagyon nehéz megmondani, hogy mi a különbség az egyes mosószer típusok között. Ez a kérdést fogjuk megvizsgálni.

Mosópor

A legrégebbi megoldás a mosópor, még ma is népszerű, de egyre jobban átveszik a helyét a folyékony mosószerek és a kapszulák. A mosópor egyik legnagyobb előnye, hogy ez a legolcsóbb lehetőség, és az is, hogy minőségét nagyon hosszú ideig megőrzi. Ott, ahol kemény a víz, kifejezetten a mosópor a legjobb megoldás.

Hátránya is van természetesen, legfőképpen az, hogy előfordulhat, hogy nem oldódik fel rendesen mosás közben, ami miatt mosópor foltok lehetnek a kimosott ruhákon, valamint a mosószer adagolókban is benne maradhat.

Folyékony mosószerek

A folyékony mosószerek számítanak ma a legkeresettebb típusnak, köszönhetően számos előnyüknek. Megfizethetőbbek, mint a kapszulák, és nagyon jól tisztítják a ruhákat is.

Hátrányuk nagyon kevés van, pl. az, hogy könnyű túladagolni, és más tisztítószerekkel nem igazán keverhető.

Kapszulák

A 3 lehetőség közül a kapszulák a legújabbak, azonban népszerűbbek ma már, mint a mosóporok. Az egyik legnagyobb előnyük, hogy nem kell méregetni, öntögetni, hanem egy kapszulát kell a mosógépbe tenni, és már indulhat is a mosás.

A kényelmet meg kell azonban fizetni, ugyanis ez a legdrágább lehetőség a 3 mosószer közül. Emellett azzal is számolni kell, hogy előfordulhat, hogy a kapszula nem oldódik fel rendesen mosás közben.