Hogyan vásároljunk kerékpár alkatrészt online?

Hogyan vásároljunk kerékpár alkatrészt online?Ahogy jön a jó idő, úgy veszik elő egyre többen a kerékpárokat. A téli pihenő után azonban sokan most döbbennek rá azokra a hibákra, melyeket az előző kerékpáros szezon végén nem javítottak ki. Ilyenkor legtöbben az internetről rendelnek kerékpár alkatrészeket, oda kell azonban figyelni a rendelésre.

Csak minőségi (gyári) alkatrészt vegyünk

Online vásárlás esetén nem tudjuk előre megnézni az alkatrészt, azt kapjuk, amit a kereskedő küld. Ha nem gyári alkatrészt rendelünk, akkor könnyen sokkal rosszabb minőséget kaphatunk, mint amennyit fizetünk érte.

Bizonyosodjunk meg a kompatibilitásról

Szintén a megtekintés hiánya miatt fordul elő gyakran, hogy online rossz alkatrészt rendelünk meg. Hiába tűnik megfelelőnek egy alkatrész ránézésre vagy a kép alapján, nem biztos, hogy az biztosan megfelelő lesz. Személyes vásárlásnál sokkal kisebb az esélye, különösen amiatt, mert a meghibásodott alkatrészt be tudjuk vinni a boltba, így nem kell találgatni, az eladó pont ugyanolyat fog tudni adni helyette.

Biztosan be tudjuk szerelni?

A legtöbb bicikli alkatrész beszerelése egyszerűen megy, de vannak természetesen olyan alkatrészek, melyekhez szaktudásra, gyakorlatra van szükség. Ha úgy ítéljük meg, hogy nem tudunk egy bizonyos alkatrészt majd beszerelni, jobban járunk, ha szakemberrel szereltetjük be, és ott is vásároljuk meg az alkatrészt.