Mire kell figyelni internetes gyógyszer vásárláskor?

Mire kell figyelni internetes gyógyszer vásárláskor?Manapság már szinte mindent meg lehet rendelni az interneten keresztül, nincs ez másképp a gyógyszerekkel sem. Aki vásárolt már bármit is az interneten, az tudja, hogy kiemelten oda kell figyelni a megbízhatóságra, az árakra, a webshopokra, cégekre. Ez különösen igaz az internetes gyógyszer vásárlás esetén, ugyanis a nem megfelelő gyógyszer vásárlása, majd beszedése komoly problémákhoz vezethet.

Ennek megfelelően az első lépés mindig az adott gyógyszer webshop megbízhatóságának ellenőrzése kell, hogy legyen. A legbiztosabb, amit tenni lehet, hogy megkeresed a hiteles gyógyszertárt jelölő ikont a webshop felületén. Ezt általában a láblécben találod, egy kis zöld-fehér képet kell keresni, amely az OGYÉI honlapjára linkel, ahol megtalálható az összes legálisan működő gyógyszertár címe. Mivel gyógyszer webshopot csak fizikai gyógyszertárral is rendelkező cég működtethet, így ott biztosan meg kell találnod a legális webshopok mögötti cégeket.

További ismertetője a legális webshopoknak, hogy csak vény nélkül kapható gyógyszereket árusítanak. A jogszabályok szerint vényköteles gyógyszereket tilos az interneten keresztül árulni, így ha ilyen webshoppal találkozol, az biztosan nem felel meg a szabályoknak.

Mindenképpen érdemes megvizsgálni az árakat is, ha olyan webshoppal találkozol, amely jóval olcsóbban árulja gyógyszereit, mint a többi webáruház, patika, akkor ott valami turpisság lehet.