Hogy javíts honlapod keresőoptimalizálásán?

Hogy javíts honlapod keresőoptimalizálásán?A keresőoptimalizálás alatt azt értjük, hogy olyan változtatásokat kell eszközölni weboldaladon, melynek következtében az előrébb jelenik meg a Google keresési találatai között, ezáltal több látogatóhoz, ügyfélhez juttatva téged. Cikkünkben azt fogjuk bemutatni, hogy milyen lehetőségeid vannak a SEO javítására.

Az új RankBrain algoritmusnak köszönhetően a Google nem csak a pontos szavakat, hanem a toldalékolt kulcsszavakat is felismeri, így lehet azzal javítani a helyezést, hogy a fontos kulcsszavaknak nem kell minden egyes formáját külön megcélozni.

Egyre nagyobb hangsúlyt kap a felhasználói élmény. Ennek köszönhetően törekedni kell arra, hogy minél gyorsabban töltődjön be az oldal, minél jobban érezzék magukat a látogatók honlapodon.

Nem csak a töltődési sebességre kell figyelni, hanem arra is, hogy a navigáció, menük megfelelően legyenek kialakítva, mivel az is hatással van a SEO-ra, hogy mennyi ideig maradnak a látogatók oldaladon, nem lépnek-e le egyből, ahogy megérkeznek.

Egy másik nagy lehetőség javításra a mobilbarát, reszponzív honlap. Ezt a fajta kialakítás részesíti előnyben a Google, tehát biztosan jó pontokat lehet szerezni, ha átalakíttatod weboldalad reszponzívra.

A viszontlinkeknél nem csak a mennyiség számít, mint régen, hanem az is, hogy honnan jönnek. Törekedni kell tehát arra, hogy minőségi oldalakról mutassanak linkek honlapodra, mivel ezzel nagyban lehet javítani a keresőoptimalizáláson.